A pszichológus válaszol

pszichológus

Többen megfogalmazták félelmeiket, gondolataikat, problémáikat a pszichológiai rendelés alkalmával, vagy a terápia végén . Íme néhány példa:

 

 


Pszichológust kéne felkeresnem! De úgy szégyellem, mit szólna a környezetem? 
 

A régi, ráérős naplóírás helyett e-mailen írhat pszichológusának!
Online pszichológiai tanácsadás, lelki segítségnyújtás, skype-os kapcsolat! Keressen a pszichologus-dr-egeszseg.com honlapomon!
Dr. Hídvégi Márta pszichológus, gyógypedagógus, online pszichológus
 


 

Nincs elég önbizalmam, bizonytalan vagyok mindenben.

(Egy férfi panasza) Illusztrációk:
Jean-Jacques Sempé

Válasz Ha megkérnek bárkit, hogy gyorsan mondjon egy színt, az esetek 99 százalékában a pirosat válaszolja.

Sok mindent szimbolizál ez a szín. Ha hiszik, ha nem, a piros szín a férfiakon vonzerőt jelent a nők számára! A férfiak pirosban dominánsabbnak érzik magukat, ez átsugárzik a viselkedésükön, ezt észreveszik és értékelik a nők! Tudom, hogy ez komolytalan válasznak tűnhet, mert az önbizalomhiány sokkal összetettebb pszichológiai, lelki probléma. Nehéz, de nem reménytelen megváltozni! Önismereti tréning, önbizalom-erősítő csoportterápia is szóba jöhet. Bővebb pszichológiai információért forduljon hozzám bizalommal!

Dr. Hídvégi Márta pszichológus, gyógypedagógus, online pszichológus, (pszichológiai tanácsadás, válási krízisek kezelése, fejlődési, tanulási zavarok diagnosztikája és fejlesztési tanácsadás) Keressen, kérdezzen!


  

Mikor kell, lehet, szabad, tanácsos, fontos pszichológushoz fordulni?

El kell végre engednünk azt a szívósan fennálló előítéletet tartalmazó gondolatot, miszerint:"nem vagyok én bolond, elmebeteg, hülye, stb., hogy pszichológushoz menjek!" Vagy a rosszabb változat: a paciens tudja, hogy jó neki a pszichológushoz járnia, neki szüksége van rá, de róla mondják ilyenkor: "bolond, elmebeteg, hisztis, stb., mert csak az ilyenek járnak pszichológushoz."

Ne hagyjuk, hogy a problémák közénk és a jó lelki állapotunk közé álljanak! A lelki egészségért dolgozni kell! Ha nem megy egyedül, vagy önkéntes segítőkkel, érdemes felkeresni a pszichológust!

Tehát akkor kell pszichológushoz fordulni például, ha a honlapomon megnézett szolgáltatásaim címszavai közül a problémák egyike olyan méreteket ölt, hogy egyedül nem tudja megoldani, a segítő családtagok, barátok, rokonok, internetes portálok nem adnak megfelelő választ. Ilyenkor szakemberre kell bíznunk magunkat, gyermekünket.

Dr. Hídvégi Márta pszichológus, gyógypedagógus, online pszichológus, (pszichológiai tanácsadás, válási krízisek kezelése, fejlődési, tanulási zavarok diagnosztikája és fejlesztési tanácsadás)


 

 


Ⓒ DR. HÍDVÉGI MÁRTA, 2020

YouTube Facebook