Dr. Hídvégi Márta, pszichológus2017. február 21-én  Dr. Hídvégi Márta pszichológus is előadást tartott a konferencián, nyilatkozott is a riportereknek.

Hidvegi Marta   TV Riport

Összefogás a fogyatékos emberekkel címmel rendezett konferenciát a Halmozottan Sérültek Heves Megyei Szülőszövetsége. A program célja a segítségnyújtás, illetve a többségi társadalom figyelmének felhívása a fogyatékos emberekre.


 

Eger, iskolakezdés, gyors riport az iskolakezdés témakörben Dr. Hídvégi Márta pszichológussal


 

 A fogyatékos gyermekek, majd a mostani ellátási nevükön sajátos nevelési igényű gyermekek vizsgálatát, ellátását végzik a közoktatásban a tanulási képességet vizsgáló szakértői bizottságok. Az ő szakmai, gyakorlati és tudományos munkájukat megalakulásuk, 1974 óta, Lányiné dr. Engelmayer Ágnes gyógypedagógus, pszichológus, főiskolai tanár segítette. A szakértői bizottságok történetéről, a pszichodiagnosztikai munka rejtelmeiről, a bizottságokban dolgozó pszichológusok, gyógypedagógusok és más szakemberek több évtizedes munkájáról hallgathat meg az érdeklődő egy 40 perces riportot. Ágnes a tanárom volt a gyógypedagógiai főiskolán, a szakértői bizottsági több évtizedes munkámban számíthattam segítségére, sokat tanultam tőle. Az a megtiszteltetés ért, hogy ezt a riportot elkészíthettem vele.


Pszichológiai problémák címmel rádióriportot hallgathatnak meg a családi minta, a családi értékek fontosságáról, a helyes életritmus, életmód kialakításának lehetőségeiről.


Fogamzásgátlás címet adta a szerkesztő a rádióriportnak. A családtervezés - fogamzásgátlás - abortusz kérdéskörében nőgyógyászt szólaltat meg. Előtte, a bevezetőben pszichológiai kompetenciába tartozó kérdésekre válaszolok. Aziránt érdeklődik a riporter, hogy mennyire ismerik a mai fiatalok, a tinédzser lányok a nem kívánt terhesség veszélyeit. Ebben a kérdéskörben (kb. 5 percben) adok pszichológiai válaszokat.


Boldogságkutatás a címe a rádióriportnak. A riporternő arra kíváncsi, vannak-e olyan módszerek, amelyekkel megelőzhetők a lelki sérülések. Rövid (4 perces) beszélgetésben próbálom bemutatni, hogy mit is jelent a pszichológiában a boldogságkutatás, amelynek egyik hozadéka a környezeti és lelki jól-lét kialakulása, átélése.


Tanulási zavarok kialakulása, előfordulása (hogyan ismerhető föl, mikor érdemes pszichológushoz fordulni?) a témája ennek a riportnak. Fontos mondanivaló, hogy tanulásról a születéstől kezdve beszélhetünk. Ha a gyermek valamely tanulási funkciója éretlenebb, fejletlenebb az elvárható életkori átlagtól, akkor sürgősen szakemberhez, pszichológushoz kell fordulni. Részletesen beszélek a tanulási folyamatokról.


3 és fél perc bölcsesség! Szülők! Pedagógus Kollégák! Hallgassátok meg! Vekerdy Tamás válaszol arra a kérdésre - Hogyan neveljünk boldog gyerekeket!


 

Lulugbor


2016 október 21-én megjelent egy riport velem az apák szerepéről, Ajánlom szíves figyelmetekbe!


Berei Dániel által írt 

 

Miből jöhetsz rá, hogy a gyermeked

öngyilkosságra készül?

 

a http://www.szeretlekmagyarorszag.hu/ oldalon megjelent cikkében készített velem interjút. 

 

A RIPORT ITT OLVASHATÓ! 


 

Dr. Hídvégi Márta

pszichológus,

gyógypedagógus,

online pszichológus

Joomla templates by a4joomla