Dr. Hídvégi Márta, pszichológus

Popper Péter

könyvei 

pszichológus, pszichológia

 

 

Kedves Olvasóim, Érdeklődő Ismerőseim, Barátaim!

 

 

A könyvajánlómban néhány héten keresztül 1-1 Popper Péter könyvet fogok ajánlani rövid ismertetővel. Sokszor elég lesz a Libri könyvismertetőjét bemásolnom a könyvek mellé. Itt bevezetőben szeretném megindokolni, miért határoztam, hogy vele indítok el pszichológustól pszichológiáról, a lélek dolgairól, a szkeptikus hangvételű világismerőtől megjelent könyveket.

 

Énélményem azzal kezdődött, hogy hallgattam, rendszeresen hallgattam az előadásait. Hol élőben, hol a televiziós sorozatokban. Lénye, előadói stílusa lebilincselő volt.

 

Olvasmányélményeimkor több tucat idézetet megjelöltem, ízlelgettem, kiírtam, majd megosztottam itt a honlapomon is és a facebookon is.

 

A Wikipédia tömören így fogalmaz:  „Évtizedekig hazánk egyik legnépszerűbb pszichológusa, könyveivel, előadásaival, tanácsaival az újságokban, a rádióadásokban, a televízióban segített az embereknek a mindennapok lelki gondjainak megoldásában, eligazodni a gyermeknevelésben.”

 

Engem tényleg minden területen segített. Jókedvem lett, filozófiai eszmefuttatásokat indított el bennem ha nőt hallgattam, olvastam.

 

Most igyekszem megosztani ezeket az élményeket Veletek, Önökkel!

 

Érdekes lenne, ha néhányan visszaírnának itt, hogy melyik könyvét szeretik a legjobban és miért.  

 

Néhány frappáns, nekem tetsző idézettel igyekszem bebizonyítani, hogy érdemes ŐT olvasni.

 

***

Figyelj csak! Ma van az a nap, amitől tegnap annyira féltél.


***

Nem akarjuk látni és tudomásul venni, hogy mi minden van a "lelki zsákunkban". Pedig a zsákot akkor is visszük, ha nem nézünk bele.


***
 
Csak a tudás átadható, tanítható, de a bölcsesség nem. A bölcsességre rá kell találni, lehet élni általa, de kimondani, közölni nem lehet.


***

- Honnan ismerhetem  fel őket?  (az embereket)
- Onnan, hogy fáj a lelkük.
- Minden embernek van lelke?
- Ha nem fáj, akkor nincs.


***

Ha az élet olyan, hogy általában rohanni kell, és az ember mindig időzavarban van, azt el kell fogadni. A kérdés inkább az, hogy izgatottan rohansz-e vagy nyugodtan. (...) Nem a rohanással van a baj, hanem a belső izgalommal, ami megrontja az ember életének minőségét.

***

Ne félj a csendtől. Minden fontos dolog a csendben történik. Csendben sarjadnak a növények, csendben fejlődik a magzat, csendben cikáznak a gondolatok, csendben borít el a szerelem.


***


Arthur Miller Pillantás a hídról című darabjában mondja el az egyik szereplő, hogy talán az a bajunk, hogy irtózunk a száz százaléktól. Megelégszünk ötvenszázalékos szerelmekkel, nyolcvanszázalékos apasággal, anyasággal, hatvanszázalékos hittel. Vagyis soha nem éljük végig a dolgainkat. Mindig hagyunk kiskaput, amin keresztül kislisszolhatunk. Így van. A száz százalék ijesztő. Mert ha bukunk, százszázalékosan bukunk. Csakhogy érdemes-e ebben a langyosságban élni? Vagyis érdemes-e úgy élni, hogy az ember állandóan azzal van elfoglalva, hogy megkímélje magát a fájdalmaktól, a szenvedésektől.

***

 


Popper Péter pszichológus könyveit ajánlom

 

Popper Péter könyvei

Popper Péter pszichológus előadásait hallgatva magával ragadott előadói stílusa, szuggesztivitása, karizmatikus lénye.

Popper Péter pszichológus könyveit olvasva, pszichológiai gondolatait magamévá tudtam tenni.

Popper Péter pszichológus számomra örök öröm.

 


Dr. Hídvégi Márta, pszichológus, gyógypedagógus könyvajánlóját olvassa! 

Tekintse meg szolgáltatásaimat: 

 

Főoldal | Pszichológus online - pszichológiai tanácsok skypeon | Pszichoterápia, tanácsadás, fejlesztés | Pszichológus házhoz megy | Távoktatás | Csoportok számára Pszichológiai tanácsadás

Joomla templates by a4joomla